Evästeet ja tietosuoja

Tätä evästekäytäntöä sovelletaan sivuillamme.

Käyttämällä sivustoa annat suostumuksen siihen, että käytämme sivujen toiminnan, kehittämisen ja käyttökokemuksen kannalta olennaisia evästeitä alla kuvatun käytännön mukaisesti.

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, joita tallennetaan käyttäjän laitteelle sivuston käytön yhteydessä. Evästeet ovat täysin anonyymejä, eivätkä ne sisällä yksilöiviä tietoja. Evästeet eivät myöskään pysty lukemaan tietoa tietokoneeltasi tai mobiililaitteestasi. Tiedämme niiden avulla yleisesti, mitä sivuillamme tapahtuu.

Voit aina halutessasi poistaa kaikki evästeet selaimesi asetuksista.

Google Chrome: ohje

Mozilla Firefox: ohje

Microsoft Edge: ohje

Opera: ohje

Muiden selaimien ohjeita evästeiden estämisellä löydät kätevästi Googlesta hakemalla selaimesi nimellä ja hakusanalla ”evästeet” tai ”cookies”.
Evästeillä kerättävien tilastojen avulla saamme tietoa sivustomme käytöstä ja voimme kehittää sivustoamme.

Voit estää myös sivujen toiminnan tai kehittämisen kannalta välttämättömien tai tarpeellisten evästeiden käytön internetselaimesi asetuksista. 

Huomaathan, että evästeiden estäminen selaimen asetuksista voi haitata sivujen toimintaa, käyttökokemusta tai kotisivujen kehitystä vierailijoiden kokemuksien parantamiseksi.


Sivuilla käytetään analytiikka- ja markkinointitarkoituksiin myös kolmansien osapuolien evästeitä, kuten esimerkiksi Google Analyticsia ja Facebook pikseliä. Näiden evästeiden tietoja voidaan käyttää analytiikan ja sivujen kehittämisen lisäksi markkinoinnissa, jos hyväksyt niiden käytön sivuille tullessasi hyväksymällä markkinointievästeiden käytön ilmoitusta klikkaamalla. Voit muuttaa hyväksyntääsi markkinointievästeistä tällä sivulla ”muuta hyväksyntä” -painikkeesta.

Google Analytics tiedot välitetään eteenpäin IP-osoitteet anonymisoituina, eivätkä ne sisällä yksilöiviä tietoja tai tunnisteita.

Google Analytics (GA4) kerää esimerkiksi seuraavia tietoja toiminnasta sivuilla:

  • sivujen katselukerrat
  • sivujen katselu sivuhistorian muutosten perusteella
  • vieritys sivustolla
  • lähtevät klikkaukset
  • haku sivustolla (kyselyparametrit)
  • videoiden aktivoinnit ja videoiden edistyminen
  • verkkokaupan toiminnot ja ladatut tiedostot.
  • Analytiikkaa voidaan suostumuksellasi käyttää myös mahdollisiin jälkimarkkinointitarkoituksiin Googlen mainospalveluiden (ensisijaisesti Google Ads) avulla.

Facebook-pikseli kerää esimerkiksi seuraavia tietoja toiminnoista sivuilla:

  • Osto
  • Lisää maksutiedot
  • Lisää ostoskoriin
  • Lisää toivelistaan
  • Käynnistä maksutapahtuma
  • Tilaus
  • Haku sivuilta
  • Näytä sivun sisältö
  • Yhteydenotto

Huomaathan, että evästeiden estäminen selaimen asetuksista voi haitata sivujen toimintaa, käyttökokemusta tai kotisivujen kehitystä vierailijoiden kokemuksien parantamiseksi.

EvästeSäilytysaikaKuvaus
_fbp3 kuukauttaFacebookin asettama eväste, joka seuraa käyttäjää verkkosivustoilla. Evästettä voidaan käyttää jälkimarkkinointiin ja se välittää Facebook-pikselin kautta Facebookille tietoja esimerkiksi verkkokaupan tapahtumista ja toimista sivustolla.
_ga2 vuottaVälittää tietoja anonyymisti Google Analyticsiin. Google Analytics (GA3) kerää esimerkiksi seuraavia tietoja toiminnasta sivuilla:
  • sivujen katselukerrat
  • sivujen katselu sivuhistorian muutosten perusteella
  • vieritys sivustolla
  • lähtevät klikkaukset
  • haku sivustolla (kyselyparametrit)
  • videoiden aktivoinnit ja videoiden edistyminen
  • verkkokaupan toiminnot ja ladatut tiedostot
_ga_L1JBBQ816N2 vuottaVälittää tietoja anonyymisti Google Analyticsiin. Google Analytics (GA3) kerää esimerkiksi seuraavia tietoja toiminnasta sivuilla:
  • sivujen katselukerrat
  • sivujen katselu sivuhistorian muutosten perusteella
  • vieritys sivustolla
  • lähtevät klikkaukset
  • haku sivustolla (kyselyparametrit)
  • videoiden aktivoinnit ja videoiden edistyminen
  • verkkokaupan toiminnot ja ladatut tiedostot
cookielawinfo-checkbox-analytics11 kkEvästettä käytetään käyttäjän suostumuksen tallentamiseen kategoriaan "Analytiikka" oleville evästeille.
cookielawinfo-checkbox-functional11 kkEväste asetetaan GDPR-evästeen suostumuksella tallentamaan käyttäjän suostumus evästeille kategoriaan "Toiminnalliset".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 kkEvästettä käytetään tallentamaan käyttäjän suostumus evästeiden luokkaan "Välttämättömät".
cookielawinfo-checkbox-others11 kkEvästettä käytetään tallentamaan käyttäjän suostumus evästeiden käyttöön kategoriassa "Muut".
cookielawinfo-checkbox-performance11 kkEvästettä käytetään tallentamaan käyttäjän suostumus luokkaan "Suorituskyky" oleville evästeille.
PHPSESSIDväliaikainenTämä eväste on natiivi PHP-sovelluksille. Evästettä käytetään tallentamaan ja tunnistamaan käyttäjien yksilöllinen istuntotunnus käyttäjän istunnon hallintaa varten verkkosivustolla. Eväste on istuntoeväste ja se poistetaan, kun kaikki selainikkunat suljetaan.
tk_ai5 vuottaJetPack asettaa tämän evästeen tallentamaan satunnaisesti luodun anonyymin tunnuksen, jota käytetään vain järjestelmänvalvojan alueella ja yleiseen analytiikan seurantaan.
tk_lr1 vuositk_lr on JetPack-laajennuksen WooCommercea käyttäville sivustoille asettama viittauseväste, joka analysoi Jetpackin viittauskäyttäytymistä.
tk_or5 vuottatk_or on JetPack-laajennuksen WooCommercea käyttäville sivustoille asettama viittauseväste, joka analysoi Jetpackin viittauskäyttäytymistä.
tk_qs30 minuuttiaJetPack asettaa tämän evästeen tallentamaan satunnaisesti luodun anonyymin tunnuksen, jota käytetään vain järjestelmänvalvojan alueella ja yleiseen analytiikan seurantaan.
tk_r3d3 päivääJetPack asentaa tämän evästeen kerätäkseen sisäisiä mittareita käyttäjien toiminnasta ja parantaakseen käyttökokemusta.
tk_tcväliaikainenJetPack asettaa tämän evästeen tallentamaan tietoja siitä, kuinka käyttäjä käyttää verkkosivustoa.
viewed_cookie_policy11 kkEvästettä käytetään tallentamaan, onko käyttäjä suostunut evästeiden käyttöön vai ei. Se ei tallenna henkilötietoja.

TIETOSUOJA

Tietosuoja

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tämä on TUULIKKI MEDIAN henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.

Laadittu 18.05.2020

1. Rekisterinpitäjä

TUULIKKI MEDIA

Y-tunnus: 2988929-6

Osoite: Jalustinkatu 2B 14

20880 Turku 

Sähköposti: [email protected]

2. Rekisteristä vastaava yhteyshenkilö

Soile Timonen, yksinyrittäjä

sähköposti: [email protected]

puh: +358(0)505126352

3. Rekisterien nimet

– Asiakas- ja yhteistyökumppanirekisteri
– Markkinointirekisteri
– Sähköpostiarkisto

4. Oikeusperuste, henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja niiden säilytys

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle on asiakassuhteen tai palvelun toiminnan kannalta välttämättömät perusteet sekä rekisterin tarve sopimuksen täytäntöön panemiseksi, jossa rekisteröity on osapuolena.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on:

Asiakassuhteiden ylläpito, laskutus, sivuston ja palvelun toiminnan kannalta välttämättömät tiedot tai esimerkiksi markkinointi. Kerättyjä tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteriin tallennettavia tietoja ovat esimerkiksi:

Aina vain sinun itsesi meille toimittamat tiedot, joita tarvitaan palvelumme toteuttamiseen ja laskuttamiseen. Joitain julkisia tietoja, kuten y-tunnus, voidaan hakea rekisteriin internetistä profiilin täydentämiseksi laskutusta varten.

Nimi, asema, yritys/organisaatio, yhteystiedot, verkkoyhteyden IP-osoite, tunnukset/profiilit eri palveluissa, tiedot tilatuista palveluista ja niiden muutoksista, laskutustiedot, muut asiakassuhteeseen ja tilattuihin palveluihin liittyvät tiedot sekä kaikki muut sivuston tai palvelumme kannalta tarpeelliset tiedot.

Poistamme rekisteristä tarpeettomat tiedot, kun niiden säilytykselle ei ole enää tarkoituksenmukaista syytä. Yleensä viimeistään neljän (4) vuoden sisällä. 

Esimerkiksi asiakasrekisteristä poistamme tietosi, kun asiakassuhde ei ole ollut aktiivinen (4) neljän vuoden aikana. Sähköpostiarkistostamme poistamme viestisi samaan aikaan. 

Voit myös koska tahansa pyytää meitä poistamaan osan tai kaikki tietosi joko jostain tai kaikista rekistereistämme.

Verkkokaupan asiakasrekisteristä kotisivualustan puolelta poistamme tietosi automaattisesti alla olevan säilytysajan jälkeen.

  • Asiakastilit, joille ei ole kirjauduttu tai muuten käytetty – 2 vuotta
  • Odottavat tilaukset – 2 kuukautta
  • Epäonnistuneet tilaukset – 1 kuukausi
  • Perutut tilaukset – 6 kuukautta
  • Valmistuneet tilaukset – 2 vuotta

Huomioi, että voimme poistaa tietosi rekisteristä vain, jos meillä ei ole laillista pakollista syytä säilyttää niitä (kuten esimerkiksi voimassa olevaa sopimusta tai muuta tarkoitusta, jota varten tietojasi tarvitaan toistaiseksi).

6. Säännönmukaiset tietolähteet & rekisterien yhdistäminen

Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta mm. kotisivuilla oleville lomakkeilla lähetetyistä viesteistä, sähköpostitse, puhelimitse, sopimuksista, asiakastapaamisista ja muista tilanteista, joissa asiakas luovuttaa meille tietojaan. 

7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tietoja voidaan siirtää rekisterinpitäjän toimesta myös EU:n tai ETA:n ulkopuolelle, tapauksissa joissa se on tarpeellista. Esimerkiksi ulkoisten palvelimien sijaitsevan toisessa maassa, kuten esimerkiksi Yhdysvalloissa. Käytämme vain alustoja ja palveluita, jotka noudattavat GDPR-asetuksen mukaisia tietojen säilyttämisstandardeja. Tai Yhdysvalloissa Privacy Shieldin mukaisia standardeja.

8. Rekisterin suojauksen periaatteet

Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan. Kun rekisteritietoja säilytetään Internet-palvelimilla, niiden tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti sekä omissa että ulkoistamissamme palveluissa. Kaikki tiedot on suojattu vähintään salasanan taakse SSL-suojatuille palvelimille. Kotisivumme ovat kokonaan SSL-suojattuja.

Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.

9. Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista

Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö tulee lähettää rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

Halutessasi rekisteriotteen tiedoistasi, niin mainitsethan, minkä rekisterin tiedot haluat tarkasteluun. Rekisterien nimet löytyvät dokumentin kohdasta 3.

10. Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä (”oikeus tulla unohdetuksi”). Niin ikään rekisteröidyillä on muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee lähettää rekisterinpitäjälle.

Oikeuksiasi ovat esimerkiksi:

–       oikeus tarkastaa itseäsi koskevat henkilötiedot
–       oikeus tietojen oikaisemiseen
–       oikeus käsittelyn oikeus vastustaa käsittelyä
–       oikeus peruuttaa suostumus
–       oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle