Evästeet ja tietosuoja

Tätä evästekäytäntöä sovelletaan sivuillamme.

Käyttämällä sivustoa annat suostumuksen siihen, että käytämme sivujen toiminnan, kehittämisen ja käyttökokemuksen kannalta olennaisia evästeitä alla kuvatun käytännön mukaisesti.

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, joita tallennetaan käyttäjän laitteelle sivuston käytön yhteydessä. Evästeet ovat täysin anonyymejä, eivätkä ne sisällä yksilöiviä tietoja. Evästeet eivät myöskään pysty lukemaan tietoa tietokoneeltasi tai mobiililaitteestasi. Tiedämme niiden avulla yleisesti, mitä sivuillamme tapahtuu.

Voit aina halutessasi poistaa kaikki evästeet selaimesi asetuksista.

Google Chrome: ohje

Mozilla Firefox: ohje

Microsoft Edge: ohje

Opera: ohje

Muiden selaimien ohjeita evästeiden estämisellä löydät kätevästi Googlesta hakemalla selaimesi nimellä ja hakusanalla ”evästeet” tai ”cookies”.
Evästeillä kerättävien tilastojen avulla saamme tietoa sivustomme käytöstä ja voimme kehittää sivustoamme.

Voit estää myös sivujen toiminnan tai kehittämisen kannalta välttämättömien tai tarpeellisten evästeiden käytön internetselaimesi asetuksista. 

Huomaathan, että evästeiden estäminen selaimen asetuksista voi haitata sivujen toimintaa, käyttökokemusta tai kotisivujen kehitystä vierailijoiden kokemuksien parantamiseksi.


Sivuilla käytetään analytiikka- ja markkinointitarkoituksiin myös kolmansien osapuolien evästeitä, kuten esimerkiksi Google Analyticsia ja Facebook pikseliä. Näiden evästeiden tietoja voidaan käyttää analytiikan ja sivujen kehittämisen lisäksi markkinoinnissa, jos hyväksyt niiden käytön sivuille tullessasi hyväksymällä markkinointievästeiden käytön ilmoitusta klikkaamalla. Voit muuttaa hyväksyntääsi markkinointievästeistä tällä sivulla ”muuta hyväksyntä” -painikkeesta.

Google Analytics tiedot välitetään eteenpäin IP-osoitteet anonymisoituina, eivätkä ne sisällä yksilöiviä tietoja tai tunnisteita.

Hyväksynnälläsi kolmansien osapuolien evästetietoja esimerkiksi klikatuista linkeistä, katselluista sivuista tai sivuilla vietetystä ajasta välitetään kolmannelle osapuolelle, kuten Facebookille tai Googlelle. 

Jos et hyväksy markkinointievästeiden käyttöä, ei esimerkiksi Facebook-pikseli lataudu sivuille ollenkaan.

Evästeet

EvästeKuvausSäilytysaikaTyyppi
tk_or



Tämä eväste on asennettu JetPack-laajennuksella WooCommercea käyttävällä sivustolla. Tätä viittausevästettä käytetään analysoimaan JetPackin viittauskäyttäytymistä.5 vuottaAnalytiikka
tk_r3dEvästeen asentaa JetPack. Käytetään käyttäjän toimintojen sisäisiin mittareihin ja käyttökokemuksen parantamiseksi.3 päivääAnalytiikka
tk_lrTämä eväste on asennettu JetPack-laajennuksella WooCommercea käyttävällä sivustolla. Tätä viittausevästettä käytetään analysoimaan JetPackin viittauskäyttäytymistä.1 vuosiAnalytiikka
_gaGoogle Analytics on asentanut tämän evästeen. Evästettä käytetään laskemaan kävijä-, istunto-, kampanjatiedot ja seuraamaan sivuston käyttöä sivuston analytiikkaraportissa. Evästeet tallentavat tietoja nimettömästi ja antavat satunnaisesti luodun numeron yksilöivien kävijöiden tunnistamiseksi.2 vuottaAnalytiikka
_gidGoogle Analytics on asentanut tämän evästeen. Evästettä käytetään tallentamaan tietoja siitä, kuinka kävijät käyttävät verkkosivustoa, ja se auttaa luomaan analysointiraportin siitä, kuinka verkkosivustolla menee. Kerätyt tiedot sisältävät vierailijoiden määrän, lähteen, josta he ovat kotoisin, ja ja vieraillut sivut nimettömässä muodossa.1 päiväAnalytiikka
_gat_singleGoogle Analytics on asentanut tämän evästeen.1 minuuttiAnalytiikka/ toiminnallinen
_utmaTämän evästeen asentaa Google Analytics, ja sitä käytetään käyttäjien ja istuntojen erottamiseen. Eväste luodaan, kun JavaSript-kirjasto suoritetaan, eikä _utma-evästeitä ole olemassa. Eväste päivitetään aina, kun tiedot lähetetään Google Analyticsille.2 vuottaToiminnallinen
_utmcEvästeen asettaa Google Analytics, ja se poistetaan, kun käyttäjä sulkee selaimen. Ga.js ei käytä evästettä. Evästettä käytetään yhteensopivuuden sallimiseen urchin.js: n kanssa, joka on Google Analyticsin vanhempi versio ja jota käytetään yhdessä _utmb-evästeen kanssa uusien istuntojen/käyntien määrittämiseen.Toiminnallinen/analytiikka
_utmzTämän evästeen asettaa Google Analytics. Evästettä käytetään taltioimaan reitit tai kampanjat joiden kautta vierailija on löytänyt sivulle.5 kuukauttaToiminnallinen/analytiikka
_utmvTämän evästeen asettaa Google Analytics. Evästettä käytetään tallentamaan vierailijatason mukautettuja muuttujia koskevia tietoja, ja se päivitetään aina, kun tiedot lähetetään Google Analyticsille.2 vuottaToiminnallinen/analytiikka
_utmtEväste on asennettu Google Analyticsilla, ja sitä käytetään pyyntöjen (requests) määrän säätämiseen.10 minuuttiaToiminnallinen/analytiikka
_utmbEvästeen asettaa Google Analytics. Evästettä käytetään uusien istuntojen/käyntien määrittämiseen. Eväste luodaan, kun JavaScript-kirjasto suoritetaan, eikä _utma-evästettä ole olemassa. Eväste päivitetään aina, kun tiedot lähetetään Google Analyticsille.30 minuuttiaToiminnallinen/analytiikka

Sivustolla latautuu myös toiminnan kannalta myös muita välttämättömiä evästeitä verkkokaupan ja sivujen toiminnan varmistamiseksi.

Nämä evästeet latautuvat vasta hyväksynnän jälkeen:

EvästeKuvausSäilytysaikaTyyppi
_fbpFacebook käyttää tätä evästettä mainostuotteiden sarjan toimittamiseen, kuten reaaliaikaisten tarjousten esittämiseen kolmansien osapuolijen mainostajilta.2 kuukauttaMarkkinointi
frFacebook asettaa evästeen näyttämään käyttäjille aiheellisia mainoksia ja mittaamaan ja parantamaan mainoksia. Eväste seuraa myös käyttäjän käyttäytymistä verkkosivustolla, joilla on Facebook-pikseli tai Facebook-sosiaalinen laajennus.2 kuukauttaMarkkinointi
Muuta hyväksyntä evästeille

TIETOSUOJA

Tietosuoja

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tämä on TUULIKKI MEDIAN henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.

Laadittu 18.05.2020

1. Rekisterinpitäjä

TUULIKKI MEDIA

Y-tunnus: 2988929-6

Osoite: Jalustinkatu 2B 14

20880 Turku 

Sähköposti: [email protected]

2. Rekisteristä vastaava yhteyshenkilö

Soile Timonen, yksinyrittäjä

sähköposti: [email protected]

puh: +358(0)505126352

3. Rekisterien nimet

– Asiakas- ja yhteistyökumppanirekisteri
– Markkinointirekisteri
– Sähköpostiarkisto

4. Oikeusperuste, henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja niiden säilytys

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle on asiakassuhteen tai palvelun toiminnan kannalta välttämättömät perusteet sekä rekisterin tarve sopimuksen täytäntöön panemiseksi, jossa rekisteröity on osapuolena.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on:

Asiakassuhteiden ylläpito, laskutus, sivuston ja palvelun toiminnan kannalta välttämättömät tiedot tai esimerkiksi markkinointi. Kerättyjä tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteriin tallennettavia tietoja ovat esimerkiksi:

Aina vain sinun itsesi meille toimittamat tiedot, joita tarvitaan palvelumme toteuttamiseen ja laskuttamiseen. Joitain julkisia tietoja, kuten y-tunnus, voidaan hakea rekisteriin internetistä profiilin täydentämiseksi laskutusta varten.

Nimi, asema, yritys/organisaatio, yhteystiedot, verkkoyhteyden IP-osoite, tunnukset/profiilit eri palveluissa, tiedot tilatuista palveluista ja niiden muutoksista, laskutustiedot, muut asiakassuhteeseen ja tilattuihin palveluihin liittyvät tiedot sekä kaikki muut sivuston tai palvelumme kannalta tarpeelliset tiedot.

Poistamme rekisteristä tarpeettomat tiedot, kun niiden säilytykselle ei ole enää tarkoituksenmukaista syytä. Yleensä viimeistään neljän (4) vuoden sisällä. 

Esimerkiksi asiakasrekisteristä poistamme tietosi, kun asiakassuhde ei ole ollut aktiivinen (4) neljän vuoden aikana. Sähköpostiarkistostamme poistamme viestisi samaan aikaan. 

Voit myös koska tahansa pyytää meitä poistamaan osan tai kaikki tietosi joko jostain tai kaikista rekistereistämme.

Verkkokaupan asiakasrekisteristä kotisivualustan puolelta poistamme tietosi automaattisesti alla olevan säilytysajan jälkeen.

  • Asiakastilit, joille ei ole kirjauduttu tai muuten käytetty – 2 vuotta
  • Odottavat tilaukset – 2 kuukautta
  • Epäonnistuneet tilaukset – 1 kuukausi
  • Perutut tilaukset – 6 kuukautta
  • Valmistuneet tilaukset – 2 vuotta

Huomioi, että voimme poistaa tietosi rekisteristä vain, jos meillä ei ole laillista pakollista syytä säilyttää niitä (kuten esimerkiksi voimassa olevaa sopimusta tai muuta tarkoitusta, jota varten tietojasi tarvitaan toistaiseksi).

6. Säännönmukaiset tietolähteet & rekisterien yhdistäminen

Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta mm. kotisivuilla oleville lomakkeilla lähetetyistä viesteistä, sähköpostitse, puhelimitse, sopimuksista, asiakastapaamisista ja muista tilanteista, joissa asiakas luovuttaa meille tietojaan. 

7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tietoja voidaan siirtää rekisterinpitäjän toimesta myös EU:n tai ETA:n ulkopuolelle, tapauksissa joissa se on tarpeellista. Esimerkiksi ulkoisten palvelimien sijaitsevan toisessa maassa, kuten esimerkiksi Yhdysvalloissa. Käytämme vain alustoja ja palveluita, jotka noudattavat GDPR-asetuksen mukaisia tietojen säilyttämisstandardeja. Tai Yhdysvalloissa Privacy Shieldin mukaisia standardeja.

8. Rekisterin suojauksen periaatteet

Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan. Kun rekisteritietoja säilytetään Internet-palvelimilla, niiden tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti sekä omissa että ulkoistamissamme palveluissa. Kaikki tiedot on suojattu vähintään salasanan taakse SSL-suojatuille palvelimille. Kotisivumme ovat kokonaan SSL-suojattuja.

Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.

9. Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista

Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö tulee lähettää rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

Halutessasi rekisteriotteen tiedoistasi, niin mainitsethan, minkä rekisterin tiedot haluat tarkasteluun. Rekisterien nimet löytyvät dokumentin kohdasta 3.

10. Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä (”oikeus tulla unohdetuksi”). Niin ikään rekisteröidyillä on muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee lähettää rekisterinpitäjälle.

Oikeuksiasi ovat esimerkiksi:

–       oikeus tarkastaa itseäsi koskevat henkilötiedot
–       oikeus tietojen oikaisemiseen
–       oikeus käsittelyn oikeus vastustaa käsittelyä
–       oikeus peruuttaa suostumus
–       oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle